's-Hertogenbosch, 28 september 2026
Bron laatst gecontroleerd op 4 oktober 2026.
Fractie PVV De heer van Hattem
Uw brief van : 30 juli 2026 Ref. : Femke van Hest
Uw kenmerk : Tel. : 06-15477826
Afdeling : SB/CULT E-mail : f.vanhest@s-hertogenbosch.nl
Zaaknummer : 079619691046 Bijlage(n) :
Datum : 22 september 2026
Onderwerp : Uw vragen ex. art. 73 RvO over: Theaterfestival Boulevard
Geachte heer Van Hattem,
In uw brief van 30 juli 2026 stelt u raadsvragen ex artikel 73 Reglement van Orde over: Vragen ex art.73 Theaterfestival Boulevard.
Op deze vragen kunnen wij u het volgende antwoorden: _Vraag 1:_ Volgens een artikel op BD.nl van 22 juli jl. zijn er financiele problemen bij Theaterfestival Boulevard. a. Klopt het dat de directie bij de gemeente om financiele hulp/garantstellingshulp heeft gevraagd en dat de gemeente deze hulp (in de vorm van garantstelling) voor maximaal 75k€ heeft toegezegd? b. Waarom vindt het college het gerechtvaardigd om garant te staan voor dit bedrag, terwijl veel burgers in onze gemeente niet eens genoeg geld hebben voor de boodschappen of de energierekening? c. Hoeveel kosten maakt de gemeente, naast de subsidies voor het festival, voor de organisatie ervan (schoonmaak, ambtelijke voorbereiding, toezicht en handhaving, verplaatsen objecten, locaties, etc)?
Antwoord: Theaterfestival heeft het college om een garantstelling verzocht. Het college heeft
[daarop besloten een garantstelling](https://denbosch.notubiz.nl/document/17388171/1/Collegevoorstel+Incidentele+garantstelling+Theaterfestival+Boulevard+2026+G?connection_type=1&connection_id=10405040) van maximaal € 75.000 aan Theaterfestival Boulevard af te geven. Dit hebben we besloten, omdat we willen voorkomen dat de autonoom stijgende kosten en de daarbij achterblijvende inkomsten een bedreiging vormt voor de kwaliteit, de toegankelijkheid en het voortbestaan van het festival. Theaterfestival Boulevard is een van de organisaties die we beschouwen als het fundament van de culturele infrastructuur in ’s-Hertogenbosch. Het festival verbindt kunst met de samenleving en geniet (inter)nationale erkenning. De organisatie heeft al financiële maatregelen genomen om het ontstane tekort op te vangen en stappen gezet om dit in komende jaren te voorkomen. De kosten die we maken als gemeente, voor o.a. schoonmaak, het verplaatsen van objecten en voorbereidende/uitvoerende werkzaamheden, worden in rekening gebracht aan de organisatie. Ook wordt stroom- en waterverbruik doorbelast. Daarnaast dient de
www.s-hertogenbosch.nl Correspondentie-adres: Postbus 12345 5200 GZ ’s-Hertogenbosch KvK nr 17278704
organisatie leges te betalen voor de evenementenvergunning en benodigde ontheffingen. De huur van het terrein wordt niet doorbelast aan gesubsidieerde evenementen. De inzet van toezichthouders en handhavers wordt nooit doorbelast, aangezien die inzet niet exclusief voor het evenement is, maar zij deze meenemen in hun reguliere rondes.
Vraag 2: Volgens de website van Theaterfestival Boulevard wordt de Raad van Toezicht per 1 september aanstaande aangevuld met nieuwe leden, te weten Mike van der Geld (voorzitter), Govert Schermers en Ruud van Meijel. Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel zijn de genoemde personen per 27 juli 2026 in functie. Theaterfestival Boulevard bij deze bekendmaking tevens: _"Wij zijn verheugd dat we_ _deze drie nieuwe toezichthouders aan Theaterfestival Boulevard en Bosse Nova_ _mogen verwelkomen. Zij brengen ruime bestuurlijke ervaring mee, beschikken over_ _brede kennis van en ervaring in de culturele sector, zijn sterk verbonden met 's-_ _Hertogenbosch en de regio en beschikken over waardevolle expertise op het gebied_ _van financiële continuïteit binnen de dynamiek van de culturele sector. Met hun_ _benoeming versterken we de Raad van Toezicht op een man/er die past bij de ambities_ _van onze stichtingen. We zien dit als een belangrijke stap in de verdere groei,_ _ontwikkeling en continuïteit van Theaterfestival Boulevard en Bosse Nova. We zien uit_ _naar de samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat we samen met de directie_ _een waardevolle bijdrage leveren aan het realiseren van die ambities."_
a. Zet het college net als de PVV vraagtekens bij het feit dat de betreffende personen volgens het persbericht op 1 september met hun werk als toezichthouder starten, terwijl zij volgens de KvK reeds in functie zijn? b. Zo nee, waarom niet? c. Zijn er contacten geweest tussen de gemeente en dhr. Van der Geld over de financiële problematiek van het theaterfestival? d. Heeft dhr. Van der Geld eerder, in zijn hoedanigheid als wethouder, te doen gehad met de stichting Theaterfestival Boulevard of de stichting Bosse Nova? e. Zijn er daarbij door of namens (bestuurlijk/ambtelijk) de voormalig wethouder Van der Geld toezeggingen gedaan, verwachtingen gewekt of afspraken gemaakt? f. Zo ja, welke? g. Volgens het persbericht is er sprake van 'verdere groei, ontwikkeling en continuïteit van Theaterfestival Boulevard en Bosse Nova'. Is er tussen gemeente en de organisatie overleg geweest over deze ambitie? Zo ja, zijn er ten aanzien van deze toekomstambitie verwachtingen gewekt, afspraken gemaakt of toezeggingen gedaan door de gemeente?
Antwoord: Het moment van aanvaarden van de functie en de inschrijving in het register van KvK
als voorzitter zijn afwegingen die door de Raad van Toezicht en de heer Van der Geld zijn gemaakt, dat is niet aan ons. In zijn eerdere rol van wethouder Cultuur heeft de heer Van der Geld van doen gehad met alle (meerjarig) gesubsidieerde organisaties in ’s-Hertogenbosch, waaronder Theaterfestival Boulevard. In ambtelijke en bestuurlijke
overleggen is er uiteraard aandacht voor de ontwikkeling van organisaties. Tijdens zijn bestuursperiode zijn er geen toezeggingen gedaan. Er is ook geen contact geweest met dhr Van der Geld over de huidige financiële situatie.
Vraag 3: Dhr. Van der Geld was eerder wethouder, met de portefeuille Cultuur. Halverwege 2025 maakte hij bekend voortijdig te stoppen als wethouder in 's-Hertogenbosch, zijn ontslag is half augustus geeffectueerd. Volgens de gedragscode voor burgemeester en wethouders is het niet wenselijk dat oud bestuurders binnen een jaar bij een verbonden partij worden benoemd. Hoewel Theaterfestival Boulevard geen officiële verbonden partij is, wordt dit festival al 4 decennia gesteund door de gemeente. De stichtingen Bosse Nova en Theaterfestival Boulevard fungeren daarmee de facto al decennialang uitvoeringsorganisaties van de gemeente.
a. Kan het college zijn licht laten schijnen op de benoeming per 27 juli 2026 van Van der Geld, binnen een jaar na zijn aftreden als wethouder dus, bij de Stichting Theaterfestival Boulevard en Stichting Bosse Nova? b. Vindt het college dit, in de geest van de gedragscode, een gelukkige keuze? Zo ja, kan het college dit toelichten? c. Vindt het college het kies dat de stichtingen op hun website de indruk wekken alsof de benoeming per 1 september plaats gaat vinden, niet toevallig net langer dan een jaar na aflopen van het wethouderschap? Zo nee, waarom niet?
Antwoord: Theaterfestival Boulevard en Bosse Nova zijn zelfstandige organisaties, geen
uitvoeringsorganisaties van de gemeente. De gedragscode betreft betaalde functies bij een verbonden partij. Theaterfestival Boulevard is geen verbonden partij, zodoende is de gedragscode niet van toepassing.
Vraag 4: Stichting Theaterfestival Boulevard en Stichting Bosse Nova hebben exact dezelfde bestuurders en toezichthouders. Ook zijn de (oud)bestuurders en (oud)toezichthouders op exact dezelfde data In/uit functie. Tevens kan geconstateerd worden dat deze stichtingen zich beide bezighouden met Theaterfestival Boulevard. Ook onderscheiden de beide zich niet veel van elkaar als het gaat om het ontvangen van subsidies uit dezelfde subsidiepotten.
a. Welke stichting (Theaterfestival Boulevard en Bosse Nova) ontvangt precies hoeveel subsidie samenhangend (direct/indirect) met het festival? b. Kan het college, per stichting, duidelijk maken exact welke bedragen er vanaf 2020 aan subsidie zijn verstrekt, exact voor welke subsidiedoelstellingen dit bedoeld was, exact welke prestatie- of resultaatafspraken hiervoor gemaakt zijn, en exact welke voorwaarden er uitputtend bij deze subsidieverleningen zijn gesteld? c. Kan het college aan de PVV duidelijk maken, per stichting, exact wanneer en welke (soort) controles er zijn uitgevoerd als het gaat om de subsidieverlening? d. Is bij beide stichtingen gecontroleerd of alle activiteiten zijn uitgevoerd waarvoor subsidie is verleend? Zo ja, op welke wijze is dit gecontroleerd en vastgesteld? Zo nee, waarom niet?
Antwoord:
e. Is er bij beide stichtingen gecontroleerd of er al dan niet sprake is van kruissubsidiering en/of andersoortige betalingen tussen deze twee stichtingen? Zo ja, op welke wijze is dit gecontroleerd en vastgesteld? Zo nee, waarom niet? f. Is er bij beide stichtingen gecontroleerd of er sprake is van het dubbel voor subsidiering opvoeren van dezelfde (soort) kosten, al dan niet via doorbelasting aan de andere stichting? Zo ja, op welke wijze is dit gecontroleerd en vastgesteld? Zo nee, waarom niet? g. Zijn er nog andere stichtingen/organisaties die subsidie ontvangen t.b.v. het festival (direct of indirect)? Zo ja, welke organisaties zijn dit, hoeveel subsidie betreft het en voor welke jaren is dit verstrekt?
In bovenstaand overzicht zijn structurele subsidies aan Theaterfestival Boulevard en Bosse Nova opgenomen. Coronasteun en projectsubsidies zijn niet in het overzicht opgenomen. Hierdoor verschilt deze tabel van de tabel gepresenteerd in vraag 8. Van deze twee organisaties ontvangt Theaterfestival Boulevard subsidie voor het festival. Bosse Nova ontvangt subsidie voor de activiteiten van Kunstbende. Er zijn geen andere organisaties die subsidie krijgen voor het festival.
De subsidie wordt verstrekt op basis van het ingediende activiteitenplan. Voor de verantwoording vragen we een inhoudelijk verslag, waaruit blijkt dat de activiteiten zijn uitgevoerd. Daarnaast vindt er een financiële controle plaats. In het geval van Bosse Nova/Kunstbende is dat, gezien het beperkte subsidiebedrag, op basis van een gerealiseerde begroting. Theaterfestival Boulevard verantwoordt via de jaarrekening en een controleverklaring van de accountant. Uit deze controles zijn geen onregelmatigheden gebleken.
Vraag 5: Volgens documentatie op de website Erfgoedshertogenbosch.nl3, werd ter ere van het 800 jarig bestaan van 's-Hertogenbosch voorgesteld om de eerste editie van het festival te organiseren, toen nog in de vorm van het concept van Boulevard of Broken Dreams. De kosten zouden 100.000 gulden (!) bedragen voor tien dagen. De eerste editie heeft 50.000 bezoekers. Anno 2026 is de begroting ruim 60 keer groter voor slechts een kwart meer bezoekers.
a. Kan het college haar licht laten schijnen op deze verhoudingen? b. Kan het college aangeven wat de rechtvaardiging is om zoveel publieke middelen (belastinggeld van hardwerkende burgers!) in te zetten voor een evenement dat slechts marginaal meer bezoekers trekt dan toen het nog nauwelijks iets kostte? c. Is het college er ook van doordrongen dat de stelling dat subsidie lui maakt, zeer waar is? Zo nee, waarom niet?
Antwoord: Subsidies en kosten uit het verleden zijn niet te vergelijken met huidige subsidies; ze
kennen immers een andere context. Als gemeente hanteren we geen lineaire samenhang tussen het aantal bezoekers en de hoogte van de subsidie. Bovendien kijken we bij de subsidiering van onze culturele partners naar meer dan alleen bereik van bezoekers. Zoals aangegeven onder 1, zien we Theaterfestival Boulevard als een van de belangrijkste spelers in onze culturele infrastructuur, dat als verbinder van samenleving en kunst ’s-Hertogenbosch cultureel op de kaart zet. We zien subsidie als een instrument om onze beleidsdoelen te realiseren, en om ontwikkelingen te ondersteunen die zonder subsidie niet zouden bestaan.
Vraag 6: a. Kan het college inzichtelijk maken op welke momenten in de historie het festival extra subsidie heeft gevraagd en/of ontvangen wegens (dreigende) tekorten? b. Wanneer geldt voor het college 'genoeg is genoeg'?
Antwoord: In de afgelopen jaren heeft het festival geen extra subsidie gevraagd en/of ontvangen
vanwege (dreigende) tekorten. Wij besluiten in het geval er een dergelijke vraag zich voortdoet per situatie of extra subsidie wordt toegekend.
Vraag 7: In Maastricht is de binnenstad jaarlijks een gigantische toeristentrekpleister, met specifiek voor de optredens op het Vrijthof van Andre Rieu meer dan 150.000 betalende bezoekers. Het Theaterfestival trekt 62.500 voorstellingbezoekers (waarvan 37.000 kaartkopers, 25.500 voor gratis voorstellingen). Voor de optredens op het Vrijthof wordt nul euro subsidie verstrekt. Het theaterfestival (de Stichting Theaterfestival Boulevard) ontvangt (cijfers JR 2024) 1,294 miljoen euro subsidie (Fonds podiumkunsten, gemeente, provincie, NL publieke fondsen), ofwel gemiddeld €20,70 per voorstellingbezoeker.
Ook vele andere vormen van vertier, kunst, cultuur en folklore worden jaar in jaar uit georganiseerd zonder subsidies.
a. Kan het college aangeven wat het rechtvaardigt dat er zulke substantiele bijdragen uit belastinggeld aan dit festival worden gedaan? b. Is het college net als de PVV van mening dat een goede organisatie, een goede publiekstrekker of een sterk evenement geen subsidie nodig heeft? Zo nee, waarom niet? c. Is het college net als de PVV van mening dat als het Theaterfestival een echt goede basis zou hebben, zij ook zonderde grootschalige subsidies een mooi festival zouden moeten kunnen neerzetten? Zo nee, waarom niet?
d. Is het college bereid om de subsidie aan Theaterfestival Boulevard en Bosse Nova te heroverwegen, en in plaats van subsidiëren gericht in te zetten op faciliteren? e. Zo nee, waarom niet?
Antwoord: Er bestaan vormen van vertier, kunst, cultuur en folklore die wel en andere die niet
gesubsidieerd worden. Commerciële culturele activiteiten, zoals bovengenoemd voorbeeld of commerciële musicals, halen voldoende inkomsten uit de markt om de kosten te dekken en er winst uit te halen. Als gemeente willen we ook vernieuwend cultureel aanbod in onze gemeente, door ruimte bieden voor talentontwikkeling en experiment. Daarnaast vinden we cultuurparticipatie, -educatie en toegankelijkheid belangrijk. Om dit mogelijk te maken, is subsidie nodig. Overigens subsidieren en/of faciliteren we ook activiteiten zoals Carnaval, volksfeesten, en amateurkunsten.
Vraag 8: Volgens het subsidieregister 2023, 2024 en 2025 zijn de volgende bedragen verstrekt aan de Stichting Theaterfestival Boulevard:
a. Kan het college toelichten hoeveel sterker het cultureel profiel jaar op jaar is geworden, dankzij deze subsidies voor 'versterken van het culturele profiel'? b. Op basis van welke criteria wordt dit effect vastgesteld door het college? c. Kan het college toelichten wat de exacte doelstelling is van de subsidiedoelstelling 'verbinden van mensen met cultuur'? d. Hoeveel mensen zijn in 2025 verbonden met cultuur? e. Welke mensen zijn er verbonden met cultuur (zijn het onze eigen inwoners, inwoners van elders, mensen met hoge/lage inkomens, etc), f. Wat is de concrete meerwaarde van dit 'verbinden' voor onze Bosschenaren, wat leverde het hen op? g. In hoeverre en op welke wijze is het culturele aanbod vernieuwend geweest in 2025? Op welke wijze is dit vastgesteld, volgens welke criteria?
Antwoord: Zoals beschreven in de Cultuurnota “Cultuur Maakt Mensen” is het doel van de lijn
_Verbinden van mensen_ om een grotere en diversere groep mensen bij het culturele leven te betrekken en hen sterker te betrekken door cultuur toegankelijker te maken. Daarbij richten we ons op de inwoners van en bezoekers aan ’s-Hertogenbosch, en
specifiek op kinderen (via cultuureducatie); jongeren; deelnemers aan amateurkunst; en het nieuwe en reeds bestaande cultuurpubliek. Deelname aan cultuur als bezoeker of beoefenaar zorgt niet alleen voor zelfontwikkeling en verbreding van je horizon, maar ook voor ontmoeting en verbinding tussen mensen, verbondenheid met je gemeente of buurt, en meer mogelijkheden om deel te nemen aan het maatschappelijke leven. De beleidslijn _Vernieuwen van het aanbod_ richt zich op het toekomstbestendig blijven door nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Dit doen we door het makersklimaat in de gemeente te verbeteren en urban arts verder te ontwikkelen. Het culturele profiel van ’s-Hertogenbosch onderscheidt zich door de podiumkunsten en musea. Binnen de lijn _Versterken van het profiel_ ondersteunen we de ontwikkeling van onze toonaangevende theaterfestivals, theatergezelschappen en muziekfestivals, in samenhang met onze podia, en versterken we de aantrekkingskracht van de musea onze gemeente. We verwachten voor het einde van dit jaar de Monitor Impact Cultuur vast te stellen, waarmee we meer inzicht geven in de impact van het gevoerde cultuurbeleid in het jaar 2025. Wij zullen u hierover informeren via een Raadsinformatiebrief.
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch,
De gemeentesecretaris, De burgemeester,
drs. B. van der Ploeg drs. J.M.L.N. Mikkers